«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

четвер, 20 квітня 2017 р.

ПОРАДИ БАТЬКАМ ЩОДО ВИХОВАННЯ ПІДЛІТКА


Будьте не батьком, а другом – замість того щоб виносити догани за помилки, продемонструйте підлітку, що ви розумієте ситуацію й завжди готові його підтримати.
Поважайте особистий простір підлітка - нехай ваша дитина приходить до вас тоді, коли він/вона дійсно потребує цього.
Підготуйте себе до особливостей підліткового періоду – читайте книги або пригадуйте свої підліткові роки й те, як ви справлялися зі змінами у вашому житті.
Дисциплінуйте, а не карайте - важливо дати підлітку можливість висловити свою точку зору перед установленням будь-яких дисциплінарних правил.
Знайдіть час для систематичного довірливого спілкування з підлітком - незалежно від напруженого робочого графіку й ділового способу життя, батьки повинні знаходити час вільно спілкуватися зі своїми дітьми і співпереживати їх життєві перипетії.
Дійте превентивно, з урахуванням прогнозу розвитку подій - шукайте відповідний час, щоби порозмовляти з вашою дитиною про важливі для неї запитання, які вона часто не у змозі поставити, або просто соромиться зробити це.
Будьте свідомими й обережними - необхідно надати підлітку особистий простір, але в той же час, важливо взяти за правило обережно і лояльно дізнаватись про ті місця, які він відвідує, і про його компанію.
Будьте гідні наслідування - якщо існує невідповідність між тим, що ви кажете, й тим, що ви робите, підліток легко визначить фальш.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.