«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

пʼятницю, 17 листопада 2017 р.

«Скажи –НІ сучасному рабству!»

Торгівля людьми, сьогодні залишається однією з найпоширеніших форм сучасного рабства, а отже – порушенням прав людини. На жаль, це явище є дуже актуальним для України. За оцінками експертів, від 3 до 7 млн. українських громадян працюють за кордоном. Абсолютна більшість  з них влаштована там нелегально, що створює умови для експлуатації, порушення прав людини, торгівлі людьми. Жертвою торгівлі людьми можуть виявитися всі люди, незалежно від статі, віку, національності і релігійних переконань. В основному, жертвами торгівлі людьми стають люди з низьким рівнем життя. Іншим важливим фактором ризику є юний вік.
З метою запобіганню торгівлі людьми та захисту підлітків від сексуального насильства та сексуальної експлуатації було проведено соціальним педагогом Шкворець Л.Д. годину спілкування «Скажи –НІ сучасному рабству!» для старшокласників. 
Під час заходу учні розширили свої знання з питання торгівлі людьми. Практичний психолог Гудзенко В.І. провела анкетування на дану тематику. Учні з цікавістю переглянули фільм «Станція призначення Життя!». Соціальний педагог Шкворець Л.Д. надала підліткам поради як не стати жертвою торгівлі людьми.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.