«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

пʼятниця, 15 січня 2021 р.

Щоб захистити дітей від онлайн-цькувань, у розвинених країнах світу діють лінії допомоги та програми підтримки

 Розповідаємо про їхні особливості. Чи могла б Україна перейняти щось від цих країн для боротьби з кібербулінгом? Як думаєте?

Велика Британія Діє гаряча лінія, створена Центром онлайн-захисту дітей від експлуатації Національної кримінальної агенції. Фахівці надають допомогу у випадках онлайн-грумінгу (встановлення дорослими дружніх відносин з неповнолітніми через Інтернет для вступу з ними в інтимний зв’язок, шантажування тощо), погроз.
Італія У цій країні пропонують використовувати «червону кнопку», яка дозволить дітям одразу повідомляти в поліцію про інциденти. Поліція, розглядаючи кожен конкретний випадок, втручається за потреби.
Швеція Крім лінії допомоги, пропонує послуги онлайн-підтримки, де через електронну пошту, чат або форум діти можуть допомогти одне одному.
Німеччина Пропонується безкоштовна та анонімна допомога фахівців батькам та дітям, що постраждали від булінгу. Підтримка надається через телефон, електронну пошту або пряме спілкування.
Греція Тут створили телефонний додаток — Cyberkid App. Він дозволяє дітям безпосередньо спілкуватись з підрозділом кіберзлочинності та звертатись у поліцію.
Румунія Діє гаряча лінія Sigurenet. Експерти на лінії документують неправовий контент, про який повідомляють користувачі, а далі скарги надсилаються до ключових компетентних інституцій.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.