«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

середа, 16 листопада 2022 р.

Години спілкування "Всі ми різні, всі ми рівні!"

    16 листопада – Міжнародний день толерантності.
    Толерантність – це насамперед чесність…
Це термін, який означає, що ви терпите думки інших, навіть якщо ви не погоджуєтесь.
Це мистецтво жити у світі різних людей та ідей, виявляти свою точку зору, але при цьому адекватно сприймати думки інших людей, не порушуючи їх права та свободу.
    Водночас толерантність – це не якісь вчинки, поблажливість чи потурання, це – здатність сприймати без агресії інший спосіб життя, поведінку, інші погляди шляхом встановлення довірливих взаємовідносин, співпраці та компромісу.
    З нагоди Міжнародного дня толерантності та з метою формування в учнів загальнолюдських моральних цінностей, звичок толерантної поведінки соціальним педагогом Шкворець Л. Д. було проведено години спілкування для учнів 5-Б та 5-А класу "Всі ми різні, всі ми рівні". Учні переглянули і обговорили відеоролики "Всі ми рівні, всі ми різні" та "Подарунок". Створили асоціативний ряд до слова "толерантність". Завзято виконали інтерактивні вправи за допомогою своїх цифрових пристроїв. Соціальний педагог ознайомила п'ятикласників з порадами щодо розвитку звичок толерантної поведінки. На завершення учні поринули у вебквест з даної тематики.

    Для учнів 2-6 класів у класрумах було дистанційно запропоновано переглянути тематичний ролик "Міжнародний день толерантності» та виконати інтерактивні вправи.
    Проведені заходи дали можливість школярам ще раз переконатися, що у світі діють закони добра, терпимості, чесності, щирості, співпереживання та любові, а толерантність врятує світ.

   Дякую всім за активну участь! Будьмо толерантними!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.