«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

понеділок, 7 лютого 2022 р.

День безпечного Інтернету

  8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Центр кращого Інтернету представляє Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні.

Цей день проводиться з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Більш того, це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду.

Отож, Рада Європи пропонує до розповсюдження новітні матеріали та інструменти, які стали доступними українською завдяки  Проєкту Ради Європи “Боротьба з насильством щодо дітей в Україні

  • Батьки та вихователі можуть знайти корисну інформацію в  керівництві Ради Європи "Батьківство в цифрову епоху" (та шістьох тематичних відеоуроках), де розглядаються п'ять онлайн-ризиків сексуального характеру (сексуальний шантаж, секстинг, секс-чатинг, грумінг, а також зображення сексуального характеру, які використовуються заради помсти).
  • Нові матеріали Кіко і Всюдия, в яких повертається улюблений персонаж дітей - друг Кіко, виявились особливо успішними і корисними. Кіко вирушає в нові пригоди, відкриваючи для себе екрани і неправильне використання зображень в онлайн-середовищі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.