«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

пʼятниця, 16 жовтня 2020 р.

"Живи вільно#А21Ukraine"

Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.  
 
На сьогоднішній день десятки мільйонів людей перебувають у рабстві.
Статистика говорить, що в Україні чоловіки  більше схильні до ризику, а тому протягом останніх років саме вони частіше потрапляють до ситуацій торгівлі людьми. При цьому, найбільше постраждалих українців перебувало в трудовій експлуатації. Переважна більшість постраждалих має вищу або технічну освіту.
Світова статистика говорить, що менше 1% трафікерів вдається притягти до відповідальності. В той же час, менше 1% постраждалих вдається врятувати.
 Відвідавши вебінар громадської організації A21 Ukrainе "Живи вільно", я  дізналася корисну інформацію, якою вирішила поділитися з підлітками нашого ліцею. На годинах спілкування з старшокласниками ми говорили про торгівлю людьми, форми експлуатації, методи вербування переглянули цікавий відеоролик. А також я ознайомила учнів з порадами як уникнути небезпеки, пов'язаної з працевлаштуванням і виїздом за кордон.


Пам’ятайте: стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації! Тому лише об’єднавши зусилля, ми зможемо подолати проблему торгівлі людьми у суспільстві! Разом із Вами ми можемо вберегти вас і інших дітей від небезпеки торгівлі людьми в сучасному світі! 
 
Пам’ятаймо, що свобода та недоторканість кожної особи — це наше надбання!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.