«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

вівторок, 24 листопада 2020 р.

Участь у міжсекторальній онлайн-конференції "Цифрова безпека: захист прав дитини в онлайн-середовищі"

 Про цифрову безпеку, а саме про захист прав дитини в онлайн-середовищі говорили сьогодні учасники міжсекторальної онлайн-конференції. Захід був організований управлінням ДСЯО у Черкаській області спільно з освітнім проєктом #Stop_sexтинг.

🔶Серед учасників онлайн-конференції - керівники та заступники керівників з виховної роботи, соціальні працівники та соціальні педагоги, практичні психологи, педагогічні працівники закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, представники служб у справах дітей, ювенальної превенції Черкаської області.
🔶Про мету освітнього проекту «Стоп_секстинг», важливість та актуальність теми цифрової безпеки дітей в онлайн-середовищі, зокрема, захисту дітей від сексуального насильства в Інтернеті розповіла Anastasiya Dyakova, радник з питань захищеності людини в Інтернеті при Віце-Прем'єр-міністрі - Міністрі цифрової трансформації України, засновник освітнього проекту «Стоп_секстинг».
🔶Інформацію про механізми забезпечення права дитини на захист від сексуального насильства в онлайн-середовищі учасникам заходу надала Alina Kasilova, менеджер навчальної діяльності освітнього проєкту «Стоп_секстинг», дитячий та підлітковий психолог, викладач. Також спікер допомогла учасникам в розробці плану профілактики такого явища у їхній громаді.
🔶Про батьківський аспект у формуванні безпечної поведінки дітей у кіберпросторі розповіла Юлія ЗОРЯ, завідувач навчально-тренінгового центру STEM-освіти, к.п.н КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради»
🔶
Оксана Компанієць
, начальник управління Державної служби якості освіти у Черкаській області, звернула увагу на важливість створення безпечного онлайн-середовища школи, що є невід’ємною складовою безпечного освітнього середовища кожного закладу освіти. Створення такого середовища неможливе без активної співпраці школи і батьків.
🔶До участі у заході також долучився Євген КАРНАУШЕНКО, старший інспектор з особливих доручень сектору ювенальної превенції УПД ГУНП у Черкаській області
Управління ДСЯО у Черкаській області дякує спікерам та учасникам заходу за організацію та співпрацю в проведені онлайн-конференції.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.