«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

четвер, 26 листопада 2020 р.

Попередження конфліктів у соціальних мережах. Інтимне селфі в Інтернеті

 За ініціативи ООН 25 листопада відзначається Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок. 

Щороку з 25 листопада по 10 грудня проходить Всеукраїнська акція «16 днів дій проти насильства». Тема цьогорічної кампанії – «Розфарбуй світ в помаранчевий колір: Покоління рівності виступає проти зґвалтувань». Ця тема має на меті активізацію зусиль громадянського суспільства в боротьбі з сексуальним насильством щодо жінок. 

Соціальний педагог Шкворець Л.Д., розпочавши ліцейні заходи акції, провела годину спілкування з учнями 8-В класу "Попередження конфліктів у соціальних мережах. Інтимне селфі в Інтернеті». Людмила Дмитрівна розповіла про позитивні та негативні наслідки використання Інтернету та соціальні мережі. Здобувачі освіти переглянули ролик «Online cексуальне насильство над дітьми» та ознайомилися з поняттями "секстинг", "онлайн-грумінг".

В ході діалогу підлітки шукали відповіді на питання: "У чому переваги та недоліки знайомства через Інтернет?", " Чи варто спілкуватися в мережі з незнайомими людьми?", "Як захистити себе?".  Це сприяло обізнаності учнів про небезпеки, які існують в Інтернеті та соціальних мережах і про шляхи їх подолання. 

Працюючи в групах, учні обговорили та склали алгоритм як розпізнати шахрая в Інтернеті, як убезпечити себе від онлайн-грумінгу, як діяти, якщо потрапляєш у ситуацію, коли тебе шантажують.

Аби забезпечите комфортне середовище для розвитку дітей слід об’єднувати зусилля педагогів, батьків, спеціальних служб, щоб убезпечити їх від негативних впливів. Лише за умов співпраці можливо сформувати середовище довіри та підтримки, яке сприятиме гармонійному розвитку школярів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.