«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

четвер, 18 листопада 2021 р.

20 листопада – Всесвітній день дитини

 Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада як день світового братерства і взаєморозуміння дітей, день підтримки діяльності, спрямованої на забезпечення благополуччя дітей в усьому світі.

Саме у цей день – 20 листопада 1959 року Генеральна Асамблея прийняла Декларацію прав дитини, а 20 листопада 1989 року – Конвенцію про права дитини. З 1990 року у Всесвітній день дитини відзначається річниця прийняття цих основоположних документів у сфері захисту прав дитини. Як зазначається в документі, кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства.

Саме в цей день соціальним педагогом Шкворець Л. Д. було проведено годину спілкування з учнями 3-В класу "Знай свої права, дитино!".

Під час години спілкування учні ознайомилися з основними статтями Конвенції ООН про права дітей. Третьокласники активно долучилися до діалогу щодо їх прав та обов'язків.

З цікавість учні розмалювали правові розмальовки. 
 

Переглянули повчальні відеоролики.

Отримані знання закріпили презентуючи свої розмальовки та аналізуючи порушення прав казкових героїв.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.