«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

четвер, 25 листопада 2021 р.

Міжсекторальна конференція «Захист прав здобувачів освіти у цифровому середовищі»

Соціальний педагог Шкворець Л.Д. взяла участь у міжсекторальній конференції
«Захист прав здобувачів освіти у цифровому середовищі». Захід організовано у межах Днів безпечного Інтернету на Черкащині за підтримки освітнього проєкту Stop_sexтинг.
Участь у ньому взяли керівники закладів освіти області, педагогічні працівники, практичні психологи, соціальні педагоги. Під час конференції йшла мова про безпечне використання мережі Інтернет, зокрема про дії задля попередження і реагування на випадки насильства над дітьми в онлайн-просторі та алгоритми формування і реалізації у закладах освіти правил користування Інтернетом.
✅Про онлайн-простір, зокрема про формування в кожної дитини розуміння безпечної поведінки в Інтернеті розповіла Анастасія Дьякова, засновниця проєкту Stop_sexтинг.
✅Докладніше про створення у закладі освіти умов для безпечного використання мережі Інтернет йшлося у виступі начальниці управління Служби Оксана Компанієць.
✅Про співпрацю працівників ювенальної превенції із закладами освіти розповіла інспектор ювенальної превенції Черкаського районного управління поліції, лейтенант поліції Юлія Яценко. Вона також наголосила на важливості співпраці усіх зацікавлених сторін.
✅Більше практичних порад учасникам заходу надала Аліна Касілова, тренер у сфері захисту дітей та підлітків від сексуального насильства в Інтернеті. У її виступі йшлося про попередження та реагування на випадки насильства над дітьми в онлайн-просторі.
📌Про створення безпечного онлайн-середовища у закладах освіти можна дізнатися в «Абетка для директора»: https://sqe.gov.ua/.../Abetka_dyrektora_2021_SQE_SURGe.pdf
📌Докладніше про захист дітей від сексуального насильства в Інтернеті на сайті Stop_sexтинг: https://stop-sexting.in.ua/...



Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.