«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

«Стоп булінг!»


У зв’язку із прийняттям чинності Законом України від 18.12.2018 № 2657- VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу (цькуванню)» та на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.09.2017 № 638-р «Про реалізацію правопросвітницького проекту «Я маю право!» у 2017-2019 роках» Міністерство юстиції України розпочинає новий етап правопросвітницької кампанії «Стоп булінг!» в рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».
        Психолог школи Гудзенко В.І. та соціальний педагог Шкворець Л.Д. активно долучилися до кампанії «Стоп булінг». З метою проведення правопросвітницької кампанії ними в школі було проведені години спілкування «Стоп булінг!» для учнів 3Б, 4А, 4Б, 5Б, 5Г, 6А, 6Б, 6В, 8А, 8Б, 9В, 10Б та 11В класів.
       Під час яких учні молодших класів знайомилися з поняттям «булінг», середні і старші школяри – розширювали свої знання з цього питання. Учнів проінформовано, що Верховна Рада України прийняла Закон, яким закріпила поняття булінгу (цькування) та відповідальність за його вчинення. Булінг відтепер карається штрафом від 850 грн або громадськими роботами від 20 годин. Якщо булінг вчинять повторно протягом року або групою осіб, розмір покарання збільшиться до штрафу від 1700 грн або громадських роботами від 40годин. Якщо булінг вчинить дитина від 14 до 16 років, відповідатимуть його батьки. До них застосовуватимуть покарання у вигляді штрафу або громадських робіт.    
     Діти ознайомилися з способами уникнення ситуацій булінгу, переглянули відеоролики рекомендовані Міністерством  юстиції та обговорили їх.
       Зацікавилися секретною формулою, яка допоможе попередити направлену на вас агресію. Формула називається «stop-talk-walk». Коли булер починає провокувати конфлікт або розпалювати ворожнечу, потрібно виконати три простих кроки:
STOP: Зберігайте спокій! Ввічливо зупиніть кривдника, намагайтесь уникнути сварки. Ні в якому разі не вступайте з ним в бійку.
TALK: Говоріть спокійно і впевнено, покажіть силу духу. Зазначте прямо, що вам не подобається подібне ставлення до себе, і ви не збираєтеся цього терпіти. Повідомте агресора, якщо він не припинить свою поведінку, ви будете змушені повідомити дорослим (вчителям, батькам).
WALK: Якщо є можливість, зробіть вигляд, що вам байдуже і йдіть геть.
Закріпили свої переконання, що #булитинекруто. 












Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.