«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

середа, 22 березня 2023 р.

Соціально-психологічна підтримка учасників освітнього процесу в стресових ситуаціях в умовах військової агресії

      Війна виснажує нас фізично та психічно. Попри те, що наша психіка здатна адаптуватися під будь-які складнощі, кожен день бойових дій у рідній країні пережити надзвичайно складно. У цей непростий час варто підтримувати себе, рідних, колег та близьких. Це життєво необхідно для того, щоб зберегти здоров’я – фізичне та психічне.

Сьогодні, 22 березня, було проведено онлайн-засідання професійної спільноти практичних психологів та соціальних педагогів Кам’янської ТГ на тему "Соціально-психологічна підтримка учасників освітнього процесу в стресових ситуаціях в умовах військової агресії".

Шкворець Л.Д., соціальний педагог Кам'янського ліцею №1 ознайомила колег з пріоритетним проєктом Міністерства освіти і науки України у сфері психічного здоров’я, який презентував Олег Єресько на засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я та надання психологічної допомоги особам, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України. Метою даного проєкту є забезпечення психічного здоров’я у сфері освіти на всіх рівнях.

Холоденко М.І., практичний психолог Кам'янського ліцею №1, поділилася досвідом «Використання психологічних хвилинок - як одного з методів подолання тривоги і стресу». Марина Іванівна ознайомила колег з видами психологічних хвилинок та актуальністю їх використання на різних етапах уроку та запропонувала переглянути свої авторські психологічні хвилинки.

Сірченко О.М., соціальний педагог  Кам’янського закладу загальної середньої освіти #2 з поглибленим вивченням окремих предметів розкрила тему “Формування комунікативної компетенції - як засобу партнерської педагогічної взаємодії”. Оксана Миколаївна проінформувала учасників зустрічі про комунікативну компетентність, про рівні комунікації та запропонувала колегам розглянувши фото визначити типи комунікацій.

Шкворець Л.Д. запропонувала колегам ознайомитися з корисними матеріалами, що можна використовувати у своїй професійній діяльності, які розміщено на сайті  Інституту модернізації змісту освіти на сторінці «Психологічний супровід та соціально-педагогічна робота».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.