«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

понеділок, 10 квітня 2023 р.

Анонімні чати: топ правил спілкування

 Організація #stop_sexтинг рекомендує навчати дітей уникати анонімних чатів, оскільки подібні платформи можуть використовуватись не лише в розважальних, а і в злочинних цілях.

☝️ Проте, якщо ви знаєте, що ваші діти інколи проводять так свій час, то для вас ми підготували ТОП правил спілкування в анонімних чатах, яких треба навчити дитину та які дозволять подбати про їх безпеку. Тож, що потрібно робити:
1. Пам'ятати, що все, що було написано в чаті, там і залишається. Дитина не зможе відмінити повідомлення чи безслідно їх видалити, оскільки інший користувач може в будь-який момент зробити скрін переписки та використовувати його у своїх цілях.
2. Уникати відповідей та розголошення приватної інформації незнайомцям у мережі.
3. Зберігати у таємниці інформацію про їх місце розташування (точна адреса проживання, навчання чи відпочинку).
4. Використовувати нік, який ніяким чином не пов'язаний з їх реальним ім'ям та прізвищем, а також не містить сексуалізованого підтексту.
5. Якщо хтось пише чи показує щось непристойне, то ігнорувати такі повідомлення та блокувати користувача.
6. Якщо розмова переходить на обговорення теми сексу - припинити її. Це часто призводить до непередбачених наслідків, з якими дитині навряд чи хотілось би зіштовхнутись.
7. Якщо дитину щось налякало чи викликало відчуття дискомфорту під час переписки з іншим користувачем, то варто повідомити про це батькам чи дорослим, яким вона довіряє.
Поділіться цими правилами зі своїми дітьми та наголосіть на тому, що вони завжди можуть звернутися до вас по допомогу та повністю довіряти вам 🤲
Цей проєкт реалізується #stop_sexтинг у партнерстві з Ресурсним Центром Недержавних Організацій, за фінансової підтримки Українського Гуманітарного Фонду.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.