«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

субота, 21 жовтня 2023 р.

Захистіть себе в онлайні: місяць кібербезпеки з Дія.Освіта

Сьогодні в інтернеті, зокрема в соцмережах, усе наше життя: робота, спілкування з рідними та друзями, розваги, навчання тощо. Уникнути цифрової присутності просто неможливо, тож необхідність збереження безпеки в онлайн-середовищі стає дедалі актуальнішою, а конфіденційність особистих даних — критично важливою.

Пропонуємо зробити перший крок до безпеки в цифровому середовищі — про онлайн-безпеку, соцмережі, захист особистих даних та те, що необхідно знати кожному, хто заходить у мережу, читайте в листі від Дія.Освіта 



Безпека онлайн для кожного: добірка серіалів 

 

 

 

 

Телефон та пошта — це золоті ключики для шахраїв, які вони використовують, щоб дістатися до ваших грошей і цінної інформації. Оберігайте їх!

А поки подивіться освітній серіал, де розпізнаєте найпопулярніші схеми обману: заміна SIM-карти, викрадення телефона, фішинг, шахрайські дзвінки, доступ до комп’ютера тощо. Навчіться їм протистояти за годину — це збереже вам тисячі (якщо не мільйони) гривень.

Шахраї полюють за людьми, а не пристроями. Захистіть себе!

 

 

 

Ставили колись галочку під «використання cookies»? Вітаємо, ви поділилися персональними даними з власниками сайту. Це інформація, яку збирають про користувачів і потім використовують у комерційних цілях. Інтернет може знати про вас усе, але чи погоджуватися з цим — вирішувати вам.

У вас (як носія персональних даних) є свої права — вивчіть їх та з’ясуйте, куди звертатися в разі порушення. Дізнайтеся, що таке персональні дані й політики приватності. Навчіться безпечно користуватися онлайн-послугами компаній та соціальними мережами без шкоди для себе.

Тепер можна ставити галочку свідомо!

 

 

 

 

Перейматися, як впливає час, проведений в інтернеті, на вашу дитину, — нормально. Тут можуть цькувати, контент може шкодити, а друзі — виявитися маніпуляторами.

Навчіться пояснювати дітям правила безпечного використання інтернету в цьому серіалі: як безпечно спілкуватися, користуватися гаджетами, споживати контент. Як у мережі проявляється сексуальне насильство та кібербулінг — цькування онлайн. Дізнайтеся все про соцмережі, месенджери та онлайн-ігри.

Інтернет може бути безпечним місцем для всіх — головне розуміти його загрози та вміти їм протистояти. Ваша дитина все зможе!

 

 



 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.