«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

середа, 15 січня 2014 р.

Виступ на педагогічній раді

Соціально-правовий захист учнів школи,
забезпечення умов для дотримання
державних гарантій і конституційних прав
 дітей пільгових категорій 

У своїй діяльності педагогічний колектив нашої школи керується Конституцією і законами України, Указами Президента України, рішеннями Кабінету Міністрів України і органів управління освіти всіх рівнів з питань освіти і виховання учнів; правилами і нормами охорони праці, техніки безпеки і пожежної безпеки, а також Статутом школи (в тому числі Правилами внутрішнього трудового розпорядку, наказами і розпорядженнями директора), дотримується положень Конвенції про права дитини та нормативних документів з охорони дитинства.
З 1 вересня по 1 жовтня 2013 н. р. згідно наказів по відділу освіти та по школі в Кам'янській загальноосвітній школі І - III ступенів №1 було проведено громадський огляд умов утримання, навчання, виховання, працевлаштування неповнолітніх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей із сімей пільгових категорій. В школі було створено оргкомітет, який вивчав роботу класних керівників з дітьми пільгових категорій, сприяв в проведенні та наданні допомоги класним керівникам, в роботі яких виникали проблеми. До громадського огляду були залучені всі класні керівники.
Вивчено стан соціального захисту неповнолітніх означеної категорії, поновлено банк даних на дітей пільгових категорій.
За даними огляду в школі навчається 8 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 4 виховується в сім’ях опікунів, 4 – в прийомних сім’ях.  В 1-му класі розпочали навчання двоє дітей, які перебувають під опікою. Двоє випускників 9-го і 11-го класів з прийомних сімей продовжують навчання в ПТУ Черкаської області (м.Сміла, м.Городище).
В ході огляду було обстежено умови утримання, навчання, виховання дітей та встановлено, що умови їх проживання задовільні. Усі діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають під опікою, користуються відповідними пільгами, передбаченими законодавством. Діти забезпечені підручниками, харчуються в школі безкоштовно, забезпечені єдиними квитками.
Діти даної категорії забезпечені необхідним одягом та шкільним канцприладдям. 7 дітей отримали грошову допомогу у розмірі 740 грн. для придбання шкільної форми та спортивного одягу. 5 дітей перебуває на диспансерному обліку. 1 дитина має житло і землю.
Протягом 2013 року було оздоровлено 5 учнів, позбавлених батьківського піклування у таборах та санаторіях.
В школі навчається 13 дітей-інвалідів. З них 2 учнів на індивідуальному навчанні. (1 – навчається вдома, 1 – інклюзивна форма навчання).
Двоє випускників 9-го і 11-го класів з числа дітей-інвалідів продовжують навчання в ПТУ (м.Канів) і ВНЗ (м.Черкаси).
Дітей з обмеженими можливостями в школі – 17, з них з фізичними обмеженнями – 16, з розумовими – 1. Серед таких дітей на індивідуальному навчанні – 2.
Згідно медичних довідок ЦРЛ захворювання опорно-рухової системи мають 9 учнів, ураження органів зору – 1, захворювання внутрішніх органів – 12. Причому з числа дітей даної категорії мають одночасно захворювання опорно-рухової системи і внутрішніх органів – 5 учнів, захворювання опорно-рухової системи і органів зору – 1 учень.
На обліку в школі перебуває 55 дітей з багатодітних сімей; 6 дітей з малозабезпечених сімей; 25 дітей – напівсиріт; 39 дітей одиноких матерів; 155 дітей – батьки, яких розлучені; 4 дітей з неблагополучних сімей; 7 дітей, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС; з них 1 дитина, позбавлена батьківського піклування; 9 дітей з дистанційних сімей проживають у родичів без офіційного оформлення опіки; 252 дітей перебуває на диспансерному обліку; 2 дітей, схильних до девіантної поведінки перебувають на внутрішкільному обліку; в КМСД -0.
Вже стало традицією  проведення у листопаді  в школі акції «Поспішайте творити добро». В ході акції  учнями школи було зібрано кошти в розмірі 3 844 грн. 60 коп.
Напередодні Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями  (3 грудня) 13 учням нашої школи було надано допомогу у розмірі 250 грн. та фрукти.
А також до дня Святого Миколая діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування та діти з особливими потребами отримали подарунки (солодощі та м’які іграшки).
Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування та діти з особливими потребами брали  брали участь у районному святі до Дня Святого Миколая.
7 дітей, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС отримали подарунки за сприяння районної громадської організації  «Діти Чорнобиля».
Організовано підвезення дітей шкільним автобусом з віддалених мікрорайонів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.