«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

четвер, 16 січня 2014 р.

Семінар-тренінг за новим мультимедійним посібником "Де починаються права людини: уроки історії і сучасні підходи"


    16 січня 2014 року я відвідала семінар-тренінг за новим мультимедійним  посібником "Де починаються права людини: уроки історії і сучасні підходи" у рамках однойменної освітньої програми, ініційованої Фондом Шоа у співпраці з Асоціацією єврейських організацій і громад Ваад України. Сучасний мультимедійний посібник був схвалений у листопаді 2013  Міністерством освіти і науки України до використання у середніх загальноосвітніх закладах. Посібник доповнений відеокомпонентом, що містить фрагменти свідчень тих, які зазнали переслідувань тоталітарних режимів з Архіву Візуальної Історії Фонду Шоа та свідчень остарбайтерів з Архіву "Примусова праця 1939-1945: Память і Історія".
        "Де починаються права людини: історія та сучасні підходи" складається з 10 модулів, присвячених правам, що гарантовані Загальною Декларацією прав людини, доповнено історичними нарисами про порушення прав людини у нацистській Німеччині і сталінському СРСР та аналізом останніх справ Європейського Суду з прав людини. Посібник створено для учителів загальноосвітніх шкіл, які викладають дисципліни суспільствознавчого циклу, включаючи історію, право, громадянську освіту, психологію. Також його можна використовувати у рамках позашкільних заходів, спеціальних курсів під час підготовки майбутніх вчителів і під час післядипломної освіти, семінарів для університетських студентів.
       Презентація посібника проходила у формі тренінгу під час якої учасники ознайомилися з міні-лекцією "Що таке права людини?", виконали вправу "Хто я?", працювали в групах, програли вправу "Дитина та її права", ознайомилися з технологією рольової гри-симуляції та провели гру-симуляцію "Засідання Європейського суду".

Тренінг організований    методистом обласного центру практичної психології і соціальної роботи Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, соціальним педагогом-правником Тетяною Володимирівною Войцях.
Дякую за тренінг!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.