«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

середа, 11 травня 2022 р.

 У воєнні часи багато родин залишилось без роботи та фінансових збережень. Часом така ситуація може наштовхнути дітей до пошуку можливостей заробити “легкі гроші” в мережі, наприклад, через створення інтимного контенту, чи допомогу злочинцям у наведенні авіаудару в місті чи інші дії за фінансову винагороду

☝️
Тому, команда #stop_sexтинг вирішила надати вам рекомендації, як поговорити з дітьми про такі небезпеки та як захистити дитину у разі виникнення таких ситуацій
🙌
ТОРІС 1: Створення дітьми інтимних фото
Згідно зі звітом IWF щодо видалення матеріалів з зображенням сексуального насильства над дітьми, 7 з 10 запитів - це контент, який створено самими дітьми
🙇‍♀️
На жаль, найчастіше дівчата 11-13 років страждають від злочинців, які примушують створювати інтимні фото та отримують доступ до такого контенту. Водночас у мережі з’являються матеріали із зображенням сексуального насильства над дітьми 3-6 років.
Чому діти це роблять?
🔹
У підлітковому віці створення та поширення інтимних фото може розцінюватись як прояв довіри до людини, з якою дитина спілкується та має симпатію.
🔹
Шантаж від злочинця: або дитина надсилає інтимне фото, або він розповість секрети дитини, які дізнався у листуванні з нею.
🔹
Незнайомець може запропонувати гроші або дорогий подарунок за отримання такого контенту від дитини.
На що наголошувати під час бесіди з дітьми?
🔸
Справжні довірливі стосунки - це не про інтимні фото чи про особисті таємниці, а про спільні інтереси та цінності, про підтримку та взаєморозуміння.
🔸
Людина, яка справді дружить з іншою людиною чи має до неї романтичні почуття, не буде вимагати робити те, чого інша людина не хоче.
🔸
Ми завжди можемо сказати іншій людині про те, що її прохання є неможливим, бо це не збігається з нашими цінностями, і це нормально - на цьому довірливі стосунки не завершуються.
🔸
Навчитись використовувати тест Білборда у ситуаціях, коли ми не можемо одразу визначити правильний вчинок в мережі - уяви що те, що ти хочеш опублікувати чи надіслати, опиниться на білборді поруч із твоєю школою чи домом. Якщо це викликає негативні емоції, то значить цей матеріал не підходить для надсилання чи публікації.
Пам’ятайте, що важливо не засуджувати дитину, якщо вона опинилась в не приємній ситуації, а бути на її боці, підтримувати та допомагати
🙏
За підтримки Childhood

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.