«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

вівторок, 4 жовтня 2022 р.

Методична студія

 Соціальний педагог Шкворець Л.Д. 04.10.22 взяла участь у методичній студії Особливості організації віртуального кабінету психологічної служби". 

Методичну студію розпочала Світлана Харитонова, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби, яка наголосила на актуальності теми, що розглядається, провела методичний інструктаж щодо створення віртуального кабінету працівника психологічної служби, розкрила особливості проведення різних видів діяльності практичним психологом та соціальним педагогом в умовах дистанційного навчання.
До участі в студії долучилися працівники психологічної служби закладів освіти, які поділилися досвідом роботи своїх сторінок, презентували успішні методи і форми здійснення віртуальної фахової діяльності.
Інна Кикоть, практичний психолог закладу дошкільної освіти №73 Черкаської міської ради представила прийоми, які використовує в роботі з вихованцями-дошкільнятами, в саме створення відеосюжетів для проведення розвиткових та корекційних занять із дітьми. Учасникам був запропонований відеосюжет-заняття «Цвіт яблуні», під час якого діти могли створювати власні творчі роботи та розвивати своє мовлення на задану тему.
Наталія Калашник, практичний психолог Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №33 ім. В.Симоненка Черкаської міської ради Черкаської області розкрила алгоритм створення та успіхи в діяльності віртуального кабінету психологічної служби закладу. Зерниною її досвіду є проведення групових консультацій з батьками, спільних консультацій з педагогічними працівниками закладу освіти, що актуальним у період віддаленого перебування родин із дітьми в умовах війни.
Використання карткових розвивальних ігор під час онлайн навчання представила Оксана Урожай, практичний психолог Ярошівського ліцею Мокрокалигірської сільської ради Звенигородського району Черкаської області. Учасниця поділилася прийомами, які використовує під час занять із дітьми різного віку, зупинилася на справах для встановлення емоційної рівноваги, що є на сьогодні дуже актуальним. Всі присутні змогли взяти участь у вправах та збагатитися інформаційно та емоційно.
Актуальним на сьогодні є питання проведення психологічних хвилинок із здобувачами освіти під час уроків. Своїм досвідом проведення таких занять поділився Роман Коломієць, практичний психолог опорного закладу освіти «Балаклеївський ліцей ім.Є.Гуглі» Балаклеївської сільської ради Черкаської області. Учасники студії виявили активність у проведенні цілого комплексу вправ психологічних хвилинок, запропонованих Романом, отримали не лише емоційне задоволення, а й опосередкований досвід такої роботи з дітьми.
Тетяна Шестопалова, практичний психолог Черкаської гімназії №31 Черкаської міської ради Черкаської області, представила колегам свої напрацювання проведення діагностичної роботи в умовах дистанційного навчання. Ознайомила з можливостями онлайн-тестування здобувачів освіти, методами опрацювання отриманої інформації та широким переліком напрямів діагностики, які можливо здійснювати в онлайн форматі.
Інструменти комунікації, які використовує в роботі, представила Леся Константинова, соціальний педагог Мошнівського ліцею Мошнівської сільської ради Черкаського району Черкаської області. Протягом трьох останніх років фахівець разом зі своїми колегами створила, вдосконалює та активно застосовує віртуальний кабінет психологічної служби, розширює його можливості та пропонує всім учасникам освітнього процесу нові форми і напрями взаємодії.
На завершення роботи методичної студії методисти центру Тетяна Артеменко, Тетяна Брайченко та Наталія Якухіна зупинилися на окремих аспектах діяльності віртуальних кабінетів закладів освіти, представили новинки та удосконалення в роботі сайту психологічної служби нашої області, запросили до обміну досвідом упродовж навчального року. В своєму заключному слові Світлана Харитонова наголосила на необхідності здійснення професійної діяльності в межах віртуального кабінету працівника психологічної служби, на розширенні послуг, які можна здійснювати в онлайн режимі за допомогою сучасних технологій інформаційного простору.
Ознайомитися з роботою методичної студії можна за покликанням  https://youtu.be/k_H_BWE9gpw

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.