«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

четвер, 1 грудня 2022 р.

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

 1 грудня Всесвітня організація охорони здоров’я проголосила цей день Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД і зробити все можливе, щоб уберегти себе, своїх  близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім’ю. 
Пам’ятайте: єдина людина, котра може вберегти вас від СНІДу – це ви самі!
    
Згідно плану заходів акції "16 днів проти насильства" соціальним педагогом Шкворець Л.Д. було проведено опитування учнів 9-11 класів щодо рівня їх обізнаності з  питань  ВІЛ/СНІДу. Дослідження проводилося шляхом розповсюдження онлайн-анкети в Google-Формі через сервіс Google Classroom.
У онлайн-досліджені “Що ви знаєте про ВІЛ/СНІД?” взяло участь 50 ліцеїстів. Учні (98%) зазначили, що ВІЛ руйнує імунну систему людини. 84% старшокласників підтвердили, що джерелом ВІЛ-інфекції є ВІЛ-позитивна людина, на будь якій стадії хвороби, що свідчить про їх поінформованість. 95% ліцеїстів обізнані з можливими способами зараження ВІЛ.
Діаграма відповідей у Формах. Назва запитання: Заразитися ВІЛ можна (3 правильні варіанти):
. Кількість відповідей: 44 правильних відповідей із 50.
90 % учнів знають заходи профілактики ВІЛ-інфікування.
Діаграма відповідей у Формах. Назва запитання: Вказати дії (4 варіанти), які відносяться до заходів профілактики ВІЛ-інфікування:
. Кількість відповідей: 36 правильних відповідей із 50.
90 % опитаних обізнані, що лише здавши кров на дослідження людина  може дізнатися, що в неї ВІЛ.
88% старшокласників стверджують, ВІЛ-інфікована людина не не може бути ізольована від суспільства. 86 % учнів, підтвердили, що ВІЛ-позитивна дитина може навчатися у звичайній школі, а 78% - додали, що така дитина відчуває потребу у турботі та піклуванні.
        Дані показники свідчать про достатній рівень обізнаності старшокласників щодо проблеми ВІЛ/СНІДу. Результати опитування будуть використані для вдосконалення системи профілактичної роботи серед учнівської молоді з питань здорового способу життя та запобігання розповсюдження епідемії ВІЛ/СНІДу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.