«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

субота, 3 грудня 2022 р.

Міжнародний день людей з інвалідністю

Сьогодні, у Міжнародний день людей з інвалідністю, команда DOCCU ділиться добіркою вправ та уроків, що допоможуть учням приймати інших та розвинути толерантність 🤍

Зберігайте собі та поділіться ідеями з колегами. Усі вони доступні в серії посібників Ради Європи з ОДГ/ОПЛ «Живемо в демократії».

1⃣ Урок «Всі різні, всі рівноправні» 👉 bit.ly/3ujMWu7
У процесі дискусії школярі навчаться приймати один одного в групі. Щоб провести такий урок, потрібна лише крейда або ж смужка паперу.

2⃣ Урок «Як інші сприймають особистість» 👉 bit.ly/3VKfyIu
Учням доведеться пережити складність поглядів та сформувати власний вибір. Роздрукуйте матеріали, що на сайті, підготуйте великі аркуші паперу із маркерами і розпочинайте!

3⃣ Урок «Стереотипи та упередження» 👉 bit.ly/3VrAwwb
Тут вам знадобиться папір та маркери. Урок корисний тим, що діти зможуть простежити, як стереотипи та упередження пов'язані та іноді можуть призвести до спрощених, але несправедливих позицій.

4⃣ Урок «Як люди можуть жити разом?» 👉 bit.ly/3VOHnQ4
Увесь клас проаналізує та обговорить одну історію. Та це ще не все – треба буде запропонувати і свої ідеї для вирішення. Ця історія чудово ілюструє, що освіта може допомогти розвивати взаєморозуміння.

5⃣ Урок «В чому люди різні?» 👉 bit.ly/3Un9hBq
Різноманітність, рівноправність та дискримінація – ось основні теми уроку. Учням доведеться розібратися в історії, що порушує низку проблем. Зокрема, вони дізнаються причини, чому деякі люди не можуть мати рівного доступу до освіти.

До речі, а ви чули про принцип “people first language”? 🤔

Це мова, в якій людина завжди на першому місці. Тобто спочатку згадуємо саму людину, а вже потім якійсь її ознаки. Однак, погодьтеся, згадки про інвалідність не завжди доречні.

💙💛 Колеги, обмежуватися лише цими матеріалами не треба: на міжнародній освітній платформі #LivingDemocracy ви знайдете ще багато чого цікавого: www.living-democracy.com/uk
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.