«Ми різні – в цьому наше багатство, ми разом – в цьому наша сила»

середа, 21 грудня 2022 р.

💡
В умовах відключення електроенергії, темряви у наших оселях, кімнатах, квартирах – варто підтримувати та зберігати внутрішнє світло. Усі ми маємо власні генератори, лампи, свічки, подекуди цілі прожектори всередині нас.
🙏🏻
Але як розпізнати, що світло всередині ваших учениці або учня, дочки або сина, їхніх друга чи подруги – гасне, мерехтить? Як розпізнати, які сигнали можуть бути дійсно тривожними, коли вже варто звернутись по фахову допомогу?
👇🏻
Існують «червоні прапорці», які можуть свідчити про схильність дитини, підлітка, молодої людини до суїцидальних намірів:
🚩
Дитина усамітнюється, закривається у собі, віддаляється від однокласників, друзів та родичів;
🚩
У дитини змінюються режим сну (спить менше або більше), харчові звички, її перестають цікавити навіть улюблені заняття, вона ігнорує навчання або спілкування з близькими;
🚩
Дитина піднімає тему смерті, починає поводитись підозріло, завершувати деякі свої справи, проте не починати нових;
❗️
За наявності одного або більше таких червоних прапорців, варто ВЖЕ звернутись за фаховою консультацією, аби отримати допомогу з аналізом ситуації та можливим планом підтримки такої дитини.
👇🏻
Якщо ви відчуваєте, що у вашому оточенні наразі є така дитина, поведінка якої вас тривожить, пам‘ятайте – ви цілодобово, анонімно та конфіденційно можете зателефонувати на Національну гарячу лінію для дітей та молоді.
📞
Наші психологи та психологині, соціальні працівники та працівниці завжди вас вислухають та підтримають, допоможуть віднайти рішення за цими каналами зв‘язку:
👉🏻
Інстаграм @childhotline_ua;
👉🏻
Телеграм: @CHL116111;
📞
116111;
📲
0-800-500-225
Проєкт «Підтримка національної гарячої лінії для дітей та молоді», впроваджується Громадською організацією «Ла Страда-Україна», за фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), урядів Швейцарії та Чеської Республіки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Примітка: лише член цього блогу може опублікувати коментар.